Voegwerken

Voegwerken

De gevel is het visitekaartje van uw pand/woning. Een slecht onderhouden gevel geeft al snel een slechte indruk. Dienstverleningkars kan uw gevel renoveren door de voegen te vervangen of te repareren.

Laat uw voegwerken op tijd renoveren!

Heeft u scheuren in de gevel van uw woning of bedrijfspand? Door slijtage, vorming van mos of gewoonweg slecht voegwerk zal een gevel eerder scheuren gaan vertonen, waardoor regendoorslag vrij spel krijgt.

Beschadigde of versleten voegen doen niet alleen afbreuk aan het aangezicht van de woning; ze veroorzaken op termijn ook grote problemen voor staat van de gevel. Laat uw voegwerken daarom tijdig renoveren om scheurvorming, vochtdoorslag en mos- of algengroei te voorkomen.

Wij voorzien u vrijblijvend van advies of stellen gratis een offerte op.

U bent bij Gevelreinigingkars verzekerd van:

  • Een vrijblijvende analyse van uw gevel, gevolgd door een gratis offerte op maat

Renovatie van uw gevel

Allereerst worden de oude en beschadigde voegen verwijderd. Tijdens dit proces kunnen wij stuiten op beschadigde bakstenen of ernstige scheuren in de gevel. In deze gevallen worden de kapotte stenen verwijderd en zullen er na het vaststellen van de kleur nieuwe stenen worden ingemetseld. Hierdoor bent u verzekerd van een solide gevel en wordt de oorspronkelijke uitstraling behouden.

Het aanbrengen van nieuw voegwerk

Allereerst wordt de kleur en het type voeg bepaald aan de hand van de situatie en uw wensen. Met voorbeelden krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden. Daarnaast informeren wij u over de verschillende te gebruiken methoden. Hierin zit echter geen verschil in afsluiting en bouwkundig resultaat.

Wat voor voegwerken zijn er ? 

Platvolle voeg
Snijvoeg
Knipvoeg
Schaduwvoeg
Bol geklopte voeg
Verdiepte voeg
Terug gehouden voeg
Grof geborstelde voeg

Voegwerk uithakken

 De oude voegen worden stofvrije verwijderd, d.m.v. hakhamers op lucht met water om de stofdeeltjes in te dammen. Voegen verwijderen kan op twee manieren, d.m.v. hakhamers op lucht, of het stofvrij uitslijpen van de voegen. Het gebruik van hakhamers is echter een stuk eenvoudiger. De hakkende beweging zorgt ervoor dat de voegen los komen te zitten. Het brokkelt dan stukje bij beetje af.

Het impregneren van de gevel

Door de gevel te impregneren wordt deze geheel behandeld tegen vuil en mosvorming, zodat de schone uitstraling van uw pand of woning voor lange tijd gegarandeerd blijft. Ook heeft het impregneren een vochtwerend effect. Bij dienstverlening kars krijgt u 10 jaar garantie op impregneer.