SteamPlus Gevelreinigingkars

Reiniging zonder chemicaliën -
Geen gebruik van schadelijke stoffen - 
Reiniging zonder beschadigen - 
 Enkel natuurlijke producten -

Hoe werkt SteamPLUS®?

Door water onder hogedruk te "oververhitten" ontstaat stoom met een temperatuur van +/- 200 °C in de brander en +/- 150 °C bij de spuitnozzle.

De zorgvuldig afgeregelde combinatie van stoom, water en zuurstof (lucht) wordt met een regelbare werkdruk (tot 200 bar) op het oppervlak gespoten. SteamPLUS wordt geactiveerd met een drukknop op het bedieningspaneel.

Wat kan ik met SteamPLUS®?

  • Graffiti en verflagen verwijderen zonder gebruik van chemie en/of afbijtmiddelen
  • Kauwgom verwijderen, minimaal 5x sneller dan andere methoden ( 1800-2400 stuks per uur)
  • Reinigen zonder beschadigingen van o.a.: (monumentale) gevels, kunstwerken, houten objecten, bestrating, etc.
  • Verwijderen van: atmosferische vervuiling, verf, coatings, hars, lijmlagen, wegbelijning etc.
  • Desinfectie van- en geurbestrijding bij machines, speeltoestellen, sanitaire ruimten, parkeergarages etc.

SteamPLUS® is 100% veilig. Een hogedruktrailer met SteamPLUS® techniek is voorzien van verschillende veiligheidssystemen. Bij een calamiteit verlaagt de druk tot <20 bar en zakt de temperatuur onmiddellijk.

Verflagen, graffiti, atmosferische vervuiling, wegbelijning, coatings, lijmlagen, hars, bitumen, algen, schimmels, etc... Met SteamPLUS® is zonder chemie/reinigings-afbijtmiddelen een verbluffend reinigingsresultaat te behalen!.

In tegenstelling tot water-hogedruk reinigt SteamPLUS® niet door inslagkracht ( impact). SteamPLUS® is effectief omdat de vervuiling wordt oververhit ( het zgn. thermoshock effect ). Hierdoor verbreekt de hechting tussen de ondergrond en de vervuiling wordt zonder aantasting van de ondergrond verwijderd.

Bij desinfectie en/of geurbestrijding met SteamPLUS zijn geen toevoegingen nodig, de hoge temperatuur doet het werk en dood de bacteriën. Ook geuren ( zoals urinegeur, geur van voedselresten of uitwerpselen ) worden veroorzaakt door bacteriën. SteamPLUS® neemt de geurveroorzaker weg in plaats van deze te overstemmen.

In Nederland, België, Spanje, Frankrijk en Duitsland wordt SteamPLUS® door Rijksdiensten voorgeschreven bij onderhoud aan rijksmonumenten. Voorbeelden : Rijksmuseum in Amsterdam (Nederland), Centraal station in Antwerpen (België), Ayuntamiento Alicante (Spanje).

  • Tot 38% brandstofbesparing ;
  • Tot 60% waterbesparing, geen opvang nodig ;
  • Geen chemie/reinigingsmiddelen nodig ;
  • Zeer lage CO2 emissie ; .

              Bekijk ook Weedplus