Spouwmuur Isolatie

Spouwmuurisolatie, comfort verhogend, kosten verlagend.

Vandaag isoleren voor een betere toekomst, is vanaf morgen besparen.

De relatief lage investering van spouwmuurisolatie heeft u snel terugverdiend.

Naast besparing verhoogt spouwmuurisolatie de waarde van uw woning en vermindert uw stookkosten. Goed voor het milieu dus! Vocht en tocht behoren bovendien tot het verleden.

Isoleren, dat doen we niet alleen voor een beter comfort in de winter en in de zomer. Isolatie is ook de beste manier om onze energiefactuur te verminderen, ons milieu te beschermen en om klimaatverandering tegen te gaan.

Kortom: om onze planeet te beschermen. Met ONZE duurzame isolatieoplossingen bent u alvast op weg naar een groenere en zuiniger toekomst.

Kent u de termen gevelisolatie, muurisolatie, buitenmuurisolatie of wandisolatie?

Spouwmuurisolatie hoort ook in dit rijtje thuis.

Spouwmuurisolatie: uw huis isoleren zonder gedoe

Wij werken met een witte minerale inblaas wol (glaswol). Dit materiaal is speciaal ontwikkeld voor het na isoleren van een reeds geïsoleerde spouwmuur. Het wordt daarbij via gaten in de voegen van de gevel in de spouw geblazen.

De isolatiewaarde van een isolatiemateriaal wordt uitgedrukt in de lambda waarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter het materiaal isoleert. Onze spouwmuurisolatie heeft een lambda waarde van 0,034 W/mK. Daarmee heeft het de hoogste isolatie prestaties binnen de minerale wollen.

Een groot voordeel van onze wol is dat het zowel thermisch als akoestisch isoleert. Het is bovendien erg duurzaam. Dat betekent dat het lang meegaat zonder aan isolatiewaarde in te boeten. Deze isolatie is waterafstotend. Schimmels, rot, bacteriën, het inzakken van het isolatiemateriaal en dergelijke krijgen daardoor geen kans.

Het isolatiemateriaal is vochtwerend maar blijft wel ademen. Dat betekent dat opgenomen vocht dat zich in de muren bevindt toch kan ontsnappen. Op die manier worden vochtproblemen voorkomen.

Ons isolatiemateriaal behoort tot brandklasse A1. Dat betekent dat het isolatiemateriaal niet alleen brandwerend, maar ook onbrandbaar is. Milieuvriendelijk en gezond.

Dit type glaswol bestaat voor 80% uit gerecycleerd glas, zonder toegevoegde chemicaliën. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor de gezondheid is het compleet onschadelijk.

Ongeïsoleerde muren vormen een koud oppervlak in uw woning. Waterdamp zal hierop condenseren. Langdurig vochtige muren zijn gevoelig voor schimmelvorming. Door uw spouwmuren van isolatie te voorzien zal de oppervlaktetemperatuur stijgen. Uw muren zijn niet langer het koudste punt in huis.

WAAROM KIEZEN VOOR NA ISOLEREN

  • De doorlatende aard van de minerale wol bevordert het drogen van het metselwerk
  • Geen corrosie op spouwankers
  • Geen schimmelvorming
  • Energieverbruik verminderen
  • Verhogen van comfort
  • Verminderen van CO2 uitstoot
  • Akoestisch comfort verhogend
  • Brandveilige isolatie

Let op: alleen spouwmuren kunnen worden geïsoleerd

Vier stappen voor een perfect geïsoleerde spouwmuur

Stap 1; Endoscopisch spouwmuur onderzoek

Stap 2: Boren van inblaasgaten

Stap 3: Inblazen isolatiemateriaal

Stap 4: Herstellen voegwerk

Op de foto's hierboven is goed te zien hoe uw spouwmuren worden geïsoleerd. Om de muren te kunnen isoleren moeten kleine gaatjes in de gevel worden geboord. Dit wordt gedaan via een vast patroon en meestal op de kruisingen van het voegwerk. Hoe kleiner de voegen van uw gevel, des te kleiner de diameter van de boor die wordt gebruikt.

Dit is zelfs al mogelijk vanaf 14 mm. Doordat er geboord wordt in de voegen, kan dit later netjes worden afgewerkt zodat u er niets meer van ziet.

Met speciale machines en via een slang wordt het isolatiemateriaal via de boorgaten in de spouwmuur geblazen. De boorgaten hebben een speciaal patroon waardoor iedere ruimte in de spouwmuur gevuld wordt met isolatiemateriaal.

Per woningsituatie wordt gekeken of er ventilatieroosters moeten worden aangebracht. Het is namelijk belangrijk om te blijven ventileren in de woning. Heeft u een kruipruimte onder de woning? Dan is de kans groot dat er ventilatieroosters worden aangebracht voor extra ventilatie in de woning.

Als het isolatiemateriaal is aangebracht en alle ruimten in de spouwmuur zijn gevuld, is het tijd om de gaatjes weer netjes dicht te maken. Dit wordt gedaan met een voegspecie die wordt aangemaakt in de kleur van de bestaande voeg. Na het dichtmaken van de boorgaten zijn deze niet meer zichtbaar. Dat is spouwmuurisolatie: binnen een dag klaar en na afloop ziet u er niets meer van.

Terugverdientijd Spouwmuurisolatie

Subsidie aanvragen voor energiebesparing eigen huis (SEEH)