Kruipruimte isoleren en vloer isoleren

KRUIPRUIMTE ISOLEREN & VLOERISOLATIE

Veel huizen in Nederland hebben een kruipruimte. Dit is een kleine ruimte van maximaal 80 centimeter hoog die zich onder de begane grond bevindt. Deze ruimte is ideaal voor het herbergen van de waterleidingen en de afvoerleidingen. Omdat u er vanwege de beperkte hoogte alleen kunt kruipen, heeft het de naam kruipruimte meegekregen.

Kruipruimte Isoleren

Kruipruimteisolatie wordt uitgevoerd als het isoleren van de onderkant van uw vloer niet mogelijk is. In dat geval kan kruipruimte isolatie een goed alternatief zijn. Kruipruimteisolatie verhoogt het wooncomfort en verlaagt de energierekening.

Wanneer een kruipruimte niet geïsoleerd is, kan deze heel vochtig worden omdat de kruipruimte niet wordt verwarmd. Een vochtige kruipruimte heeft vochtontwikkeling op muren en vloeren in uw woning als gevolg. Het vocht in de kruipruimte zal gaan verdampen.

Deze verdamping condenseert tegen de onderkant van de vloer waardoor de vloer in uw woning kouder aanvoelt. Doordat uw vloer kouder wordt zal het moeilijker worden om uw woning in de wintermaanden goed warm te houden.

Daarnaast kan het vocht in de kruipruimte ook schimmelvorming veroorzaken. Bij een geïsoleerde kruipruimte condenseert het vocht niet tegen de onderkant van de vloer maar tegen het isolatiemateriaal. Hierdoor wordt vocht en schimmelvorming in de kruipruimte tegengegaan, waardoor uw woning beter verwarmt en vochtvorming op vloeren en muren niet meer zal ontstaan. Ook nare geurtjes zijn hiermee verleden tijd.

Vloerisolatie zorgt er meteen voor dat de temperatuur van de vloer zo'n 2 tot 4 graden stijgt. En dat verhoogt het wooncomfort enorm.

Voorbeeld vloerisolatie

Voorbeeld vloerisolatie

Wanneer een kruipruimte goed toegankelijk is, wordt vaak vloerisolatie toegepast. Hierbij wordt de onderkant van de vloer, het plafond van de kruipruimte, geïsoleerd. Dit gebeurt vaak met isolatiedekens, isolatieplaten of met PUR schuim. Bij het isoleren van de onderzijde van de vloer wordt er tevens een zeil op de bodem van de kruipruimte gelegd zodat vocht en kou geen doorgang meer hebben naar de kruipruimte.

KRUIPRUIMTE ISOLEREN: WELKE METHODE MET WELK MATERIAAL

Afhankelijk van de situatie kunnen wij iedere kruipruimte isoleren.

Parels of chips voor kruipruimtes die slecht toegankelijk zijn. Vanaf buitenaf kunnen wij deze inblazen.

Hoe werkt bodemisolatie

Welk energielabel krijgt uw huis?

Voorbeeld bodemisolatie met chips

Voorbeeld bodemisolatie met parels

Subsidie aanvragen voor energiebesparing eigen huis (SEEH)

https://www.rvo.nl/

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh